Viața fără facebook

Din când în când mă mai apucă pe mine și îmi inchid conturile de Social Media. De data asta, am stat o lună fără instagram și trei luni fără facebook. Și pentru că mureați de curiozitate, vă voi zice eu cum e.

Ca orice dependență, e puțin aiurea la început. Ești obișnuit cu cantitatea de prostii fără sens pe care le postează bula ta și să fii hater pe marginea acelor postări. Dar, după o săptămână trece. Am tras linie și concluziile ar fi:

  • marele eveniment din această perioadă a fost referendumul ăla cu familia tradițională. A fost super mișto să nu citesc zilnic o tonă de păreri despre ce trebuie să facă altul în ograda lui.
  • a fost o perioadă mai aglomerată la job și nu am simțit o extra oboseală. Aș corela-o cu faptul că nu am mai dat scroll pe facebook și m-am putut concentra unde trebuie. De fapt are legătura cu faptul că nu mai trebuia să mă gândesc cum să fiu hater prin comentarii.
  • cumva, am aflat mai greu că se întâmplă unele chestii (știri, li se zice) dar am ajuns la concluzia că lucrurile importante se află imediat, cu sau fără facebook. Practic, am filtrat informațiile neimportante.
  • cred că am aflat o idee mai greu de unele melodii lansate. De exemplu, a scos Golan clip nou, am aflat undeva după 3 zile. Cu facebook cred că aflam în aceeași zi.

La modul general, aș putea trăi lejer în continuare fără facebook. L-am deschis doar ca să vă spamez pe voi cu blogul meu.

Ziceam mai sus că am deschis instagram după o lună. E mai light, să zicem. Se postează în general poze. Unii mai vorbesc la story-uri și povestesc chestii, e ok, pot trăi cu asta.