Seriale: Hackerville

Pentru că nu m-au plătit cei de la HBO să le fac reclamă serialului înainte să îl văd, am zis că ar fi ok să scriu un articol acum, după ce am văzut primul sezon și am o părere.

TLDR: 8.5/10 merită văzut.

Povestea se desfășoară preponderent în Timișoara, plus câteva secvențe prin Frankfurt. După cum lasă și titlul loc de interpretări, este vorba despre niște hackeri români care o ard nasol pe internet (mai sparg o bancă, mai controlează niște semafoare, etc).

Este filmat super mișto. Au trase niște cadre cu drona prin Timișoara de te fac să plănuiești un city break pe acolo. Bine, și serialul în general este filmat foarte profi, scenele destul de bine legate, doar că Timișoara mi-a rămas cel mai bine în minte.

La capitolul acțiune stă tot bine. Echilibrat și cu ceva picanterii pe alocuri (niște bătăi și un personaj care moare).

Povestea overall este mișto și te ține în priză.

Am să menționez abia acum că Andi Vasluianu e în centrul atenției, și asta zice multe despre un film.

La minusuri aș trece-o pe colega venită din Germania. Au încercat prin ea, probabil, să arate cât de reci sunt nemții. Au reușit, în schimb, să obțină o fată puțin inadaptată social și total stângace când a venit vorba de a-l ademeni pe Andi al nostru pentru un sexuț.

Tot un minus mi se pare lipsa de autenticitate la unele scene mai aprinse. Se știe că românul înjură rapid și din aproape orice. Când era cazul de un cinstit “du-te-n pi*da mă-tii”, ei mergeau pe ceva lejer de tot și care nu e folosit de niciun român.

PS: nu am mai făcut recenzii de seriale, scuzată să-mi fie stângăcia. Am încercat să nu dau spoilere, btw.

PPS: Serialul este pe HBO și HBO Go. Eu am cont de HBO GO care se obține ori prin abonament lunar, ori vine gratuit dacă ai deja HBO în pachetul de televiziune prin cablu.