Review: Huawei Band 2 Pro

Folosesc de vreo lună o brățară (fitness tracker) Huawei Band 2 Pro și în mod normal nu voiam neapărat să scriu un review. Doar că, discutând cu oameni, până acum și-au mai cumpărat 2 amici, doar pentru că le-am prezentat-o, pe scurt, și am zis să împărtășesc și cu voi opinii.

Eu căutam o brățară ieftină cu GPS încorporat pentru a nu mai lua telefonul cu mine când alerg. Nu consider că merită 2000 de lei un smartwatch (da, Apple Watch, de tine vorbesc!) din moment ce pentru mine ceasul este un accesoriu pe care îl asortez cu hainele și aș fi purtat acel smartwatch de maxim 2 ori pe săptămână.

Revenind, Huawei Band 2 Pro costă vreo 250 lei pe emag sau 170 lei (atât am dat eu pe el) sigilat, pe OLX.ro. Din câte am cercetat, nu este alt fitness tracker sub 100$ care să aibă senzor GPS. Bateria mă ține lejer o săptămână, acesta fiind primul mare plus.

Are o aplicație de mobil super mișto (kudos, Huawei Health) care afișează într-un mod simplu și inteligibil datele extrase din ceas:

  • câte ore ai dormit și statistici despre calitatea somnului (REM sleep, deep sleep, light sleep, etc)
  • statistica despre pulsul tău de-a lungul zilei (e interesant să vezi un grafic, vă zic)
  • număr pași și distanța parcursă
  • legat de sporturi (alergat, ciclism, înot) afișează traseul și tot felul de date (calorii arse, puls, distanță, ritm, etc)

În fine, are încă câteva funcții pe care nu prea le-am folosit și nu pot vorbi despre ele, iar datele de mai sus sunt accesibile și direct de pe ceas, doar că pe aplicație sunt afișate mai detaliat.

Are și notificări, destul de simple și la obiect. Dacă îl folosiți zilnic, le veți găsi utile.

Eu îl recomand și pentru preț și pentru ce face. Este apărută și versiunea Huawei Band 3 Pro dar este mai scump și bateria ține mai puțin.