Cred că nu protestăm pentru ce trebuie

Principial, nu sunt de acord cu protestul #șîeu (nu cred, în general, în puterea protestului în România, dar asta e altă mâncare de pește). Și nu e că nu mi-aș dori autostrăzi în România, pentru că trebuie să fii tâmpit să nu visezi la așa ceva. Este doar problema că până la autostrăzi avem mii de alte probleme mici (legate de tot de conducători auto, trafic rutier și alte chestii din aceeași zonă).

Problema farurilor

În weekend am fost până la București și la întoarcere am condus 100% pe timp de noapte. De la Buzău până la Iași, am numărat cam câte mașini au probleme cu minim un far (am numărat doar problemele deranjante aka faruri care băteau în sus și mă orbeau) și au ieșit cam 1.2 mașini din 5. Este foarte grav pentru că te obosesc maxim fazele astea și în final duc la creșterea riscului de accidente. Ca să nu mai zic de clasica problemă cu proiectoarele și becurile de ceață de pe spate care stau aprinse fără niciun motiv.

Plata parcării

Locurile de parcare lipsesc de cele mai multe ori în aproape orice zonă publică unde ai treabă (mai ales în zona instituțiilor publice), dar sunt locuri precum Palas unde avem parcări private. Foarte mulți preferă să parcheze ilegal pentru a evita plata unei sume de 3 lei/oră. Ia să ne gândim, dacă am avea autostrăzi, acestor oameni le-ar conveni plata autostrăzii? La fel și cu plata rovinietei – sunt pe niște grupuri pe facebook unde se discută probleme din trafic și zilnic foarte mulți oameni întreabă unde sunt camerele de vinietă – semn că nu sunt primii ce ar plăti această taxă.

Lipsa educației rutiere

Și aici mă refer la 2-3 reguli nescrise (sau chiar scrise!) de bun simț pe care dacă le-am respecta, am fluidiza traficul. De exemplu, sunt zone unde legea nu te obligă să dai prioritate sau să lași cuiva loc să te depășească, dar putem face totuși asta dacă persoana respectivă nu ne încurcă în mod real. Cu ce ne deranjează că ajunge omul mai repede unde are treabă? Ca să nu mai zic de locurile unde chiar avem autostrăzi și merg toți pe banda 2, deși este reglementat prin lege că acea banda ar trebui folosită doar pentru depășiri.

Situația actuală a drumurilor

Și aici mă refer la drumurile bune, precum E85 sau DN1, unde mai găsești câte o groapă random de îți rupi mașina în două.

 

Și pot continua cu multe alte exemple, dar ați prins ideea. Poate dacă am fi deranjați întâi de lucrurile mici, care ne deranjează în viața de zi cu zi și le-am schimba pe acestea prima dată, viața ar fi o idee mai frumoasă. Tot ne-ar durea lipsa autostrăzilor, dar ar fi o durere mai suportabilă.