Devalorizarea cuvântului hater. Denigrarea haterului

Nu știu în ce bulă trăiți voi, dar în bula în care trăiesc eu, asist cu tristețe la devalorizarea cuvântului hater. Sau a haterului ca persoană.

Cândva, acest cuvânt purta după el o oarecare valoare. Sau greutate, mai bine zis.

Ca să fim mai expliciți, să lămurim întâi ce înseamnă să fii hater:

A person that simply cannot be happy for another person’s success. So rather than be happy they make a point of exposing a flaw in that person.

Hating, the result of being a hater, is not exactly jealousy. The hater doesnt really want to be the person he or she hates, rather the hater wants to knock somelse down a notch. (sursa)

Cu alte cuvinte, foarte specific, știm ce este un hater. Nu are legătură cu gelozia, sau cu a respinge, în general, orice. Este, mai degrabă o altă formă de a fi răutacios, pe o anumită persoană.

Dar, se pare că lumea nu înțelege acest aspect. Practic, ajungi să fii făcut hater pentru orice clinch în care ai o părere diferită de a altcuiva. Nu contează că ai argumente, că poate chiar ai dreptate. Totul se rezumă la faptul că ești hater și nu poți avea dreptate. Și poate în general vorbim de lucruri minore asupra cărora ne contrariem, dar poți ajunge până la a avea eticheta de hater și din start să nu mai conteze nimic din ce zici și asta este o problemă destul de serioasă. Ajungi să ignori aspecte importante doar din naivitatea de a nu fi de acord cu punctul de vedere diferit al altcuiva. Totul din cauză că “hater” a ajuns să însemne altceva.

Cu alte cuvinte, let’s make hater great again. Cine e hater, își asumă. Dar hater pe bune, nu umbrela sub care ne ascundem când cineva nu e de acord cu noi.