De ce suntem nervoși? #1

Românii se identifică des drept un popor plin de oameni nervoși. Și se mai zice și că ne sare țandăra repede. Dar de ce?

Haideți să vă povestesc una din cauze, aplicată pe cazul meu.

Google Maps are un soi de istoric. Adică salvează chestii pe care le-ai căutat în trecut și când deschizi aplicația, cumva, îți plasează pe hartă acele locuri căutate de tine în trecut. Ar fi inutil ca atunci când vezi tot orașul Iași, să zicem, să îți dea detalii despre absolut tot. Pe când dacă îți pune niște puncte de interes pe ici colo, este mai bine.

Mă uitam eu azi prin cartierul Păcurari, căutam o chestie și văd așa random un magazin de piese auto. Acel magazin îl căutasem eu în trecut și am avut o experiență foarte proastă cu ei. Pentru câteva secunde m-au trecut niște gânduri rele și am devenit puțin irascibil. Doar pentru că am văzut acel magazin. Cum era să văd adresa unei foste iubite?

Pe de altă parte, Google a prezentat niște chestii mișto acum câteva zile, printre care și un Incognite Mode în Google Maps, care înseamnă că dacă alegi acel mod, Google nu va mai stoca date despre activitatea ta în acea sesiune. Asta apropo de ce ziceam zilele trecute, despre cum ne poate ajuta tehnologia.