De ce suntem misogini

Recunoști momentul ăla când ai o melodie în cap dar nu știi de unde? Pentru că tu nu ai ascultat așa ceva. Așa funcționează mintea noastră și subconștientul uman. Nu trebuie neapărat să asculți în mod conștient o melodie, creierul o aude de undeva de pe fundal și o procesează și îți rămâne acolo. Și cântă. On and on. Și de obicei nu sunt melodiile pe care le-ai dori pe repeat.

Bun, am făcut acest intro pentru cei care nu recunosc că au ascultat manele. Pentru restul: trebuie să recunoaștem că o bună parte din generația mea sau cei mai mari, au crescut într-o oarecare măsura cu manele. Fie că erau ascultate le petreceri, fie că le ascultai la casetofon de plăcere.

Nu e secret pentru nimeni că bărbații tind să fie misogini. Dar de ce fac asta?

Să luăm această melodie. Să ascultăm ce zice autorul, de sex masculin:

Am greșit și eu, dar cine nu greșește?

Ai greșit și tu, greșeala se plătește!

La o mică analiză pe text observăm că bărbatul e scuzat, sub incidența faptului că toți greșim, suntem oameni până la urmă! Dar femeia, oh femeia, nu are voie să greșească pentru că greșeala se plătește!

Corelați cu ce am zis mai sus și dacă vă gândiți că aceste versuri stau pe repeat în creier 2 ore pe zi, avem rețeta perfectă pentru un misogin. La cea mai mică greșeală a femeii, o vom judeca!