Coronavirus și anularea vacanțelor: putem recupera banii?

Să stabilim de la bun început precondițiile: nici turistul, nici compania aeriană, nici hotelul și nici vreo companie de asigurări nu vor să iasă pe minus.

E carantină, e panică, e greu de filtrat informațiile reale de cele false și e greu de tras o concluzie liniștitoare. Și totuși ai plătit avion și cazare pentru o (sau câteva?) vacanță. Și nu vrei să stai acasă și să pierzi și banii. Dar ca tine s-au gândit și alți turiști, s-au gândit și companiile de asigurare.

În criza de față, avem două posibile opțiuni pentru recuperarea banilor:

Prima, cea mai simplă, ar fi cazul de zilele acestea cu Italia: instituirea carantinei și anularea zborurilor. Știi una și bună și compania aeriană este obligată să îți ofere câteva variante alternative (returnarea banilor înapoi în cont bancar sau sub formă de voucher, propunerea unei noi date de zbor, etc). În plus, AirBNB returnează și ei banii integral pentru situații excepționale legate de Coronavirus. Nu găsesc nimic oficial legat de Booking, dar am citit că ar proceda la fel. Și probabil și prin agenții de turism sau individual direct la hotel veți găsi înțelegere în perioade de criză, cum e acum în Italia.

A doua variantă este mai complicată și are mulți de “dacă”. Pe scurt, există pachete de asigurare de călătorie care includ serviciul STORNO care asigură despăgubirea în caz de anulare a călătoriei (au niște clauze și pentru pierderea legăturilor de zbor și pentru bagaje pierdute sau întârziate). Doar că (!) motivul anulării trebuie să fie unul foarte bun și nu faptul că ne e teamă să mai călătorim. Motivele sunt de la accident, concediere, îmbolnăvire cu imposibilitate de deplasare (aici e interesant dacă carantina e considerată – aștept răspuns de la un broker de asigurări), chemare în instanță, până la deces al unei rude de gradul I. Printre firmele care oferă asemenea asigurări sunt: Gothaer, Mondial Assistance, Eurolife, Omniasig, City Insurance, Generali

Este foarte interesant că dacă aveți un zbor cu escale, doar în cazul întârzierii unui segment veți fi despăgubiți. Dacă vorbim de anulare, atunci pică înțelegerea.

În concluzie, nu returnează nimeni banii dacă nu călătoriți doar din cauza fricii.

Este ok să călătorim în aceste vremuri? Habar nu am, este vorba de foarte multe variabile: de la a nu se declanșa starea de epidemie cât ești acolo și a rămâne blocat (gândiți-vă la ce cheltuieli presupune să rămâi blocat o lună în orice capitală europeană) până la riscul de fi purtător de virus și de a-l da mai departe cuiva drag, chiar dacă tu nu vei fi afectat grav.

În orice caz, asigurările de călătorie cu clauze STORNO sunt bune, pentru că pot fi situații extreme când nu mai poți călători și recuperarea banilor este oricând binevenită.