Mocănița Huțulca Moldovița

Ne-am ales cea mai proastă dar, în același timp, cea mai bună zi din an pentru a merge la Moldovița să facem o plimbare cu Mocănița Huțulca Moldovița.

Aruncă o privire și la cele mai faine cazări din Bucovina!

Zic asta pentru că a nins și drumurile erau destul de slab practicabile (și pline de idioți, dar o să dedicăm alt articol pentru ei) dar tot ninsoarea a dat farmecul maxim plimbării pentru că știm cu toții cum sunt peisajele de munte atunci când ninge și iese fumul din hornurile caselor.

Pre-concluzie: merită din plin! experiența în sine și traseul frumos parcurs de Mocănița Huțulca Moldovița sunt mega faine.

Costă 20 de lei pentru copii (6-16 ani) și 35 de lei pentru adulți. Durează vreo oră dus, altă oră întors și stă vreo 40 de minute la capăt de linie, dar e ok. Sunt câteva căbănuțe cu mâncare tradițională (am gustat, e bună) și amenajate și niște foișoare.

Mocănița avea vreo 4 vagoane cu capacitate de 59 de persoane per vagon. Loc destul pentru toată lumea!

În zilele normale sunt două plecări, la 10 și la 12, iar în weekenduri este o plecare suplimentară la 14.

Stația este aici. Site-ul lor, aici.

Gara este ok și dotată cu toalete renovate dar, din păcate, folosite tot de către români. Deși găseai hârtie igienică, săpun și prosoape de hârtie și totul era nou, evident că s-au găsit unii care au urinat pe lângă sau nu au tras apa după ei. Din păcate, greu scăpăm de aceste metehne.

O fază tragi-comică: Plecarea era la 14.00 și din cauza condițiilor de drum estimtam că vom ajunge pe la 14.10 și am sunat să întrebăm dacă e vreo șansă să ne aștepte și pe noi, că am bătut atâta drum. Domnul de la telefon ne mustra, că se lucrează cu precizie, că nu poate sta așa după oricine și trenul pleacă din stație la fix. eee, am ajuns noi la 14.10, am avut timp să bem un vin fiert că a plecat pe la 14.40 până la urmă.