Cardurile de fidelitate în 2018

Înțeleg ideea din spatele cardurilor de fidelitate pe care le oferă lanțurile de magazine (sau farmacii, sau whatever). Se rezumă totul la ideea de a reveni la acel magazin pentru că ai o reducere pe baza acelui card. Totul bine și frumos până aici.

DAR… există companii precum Sensiblu sau Decathlon (sunt mai multe, dar eu pe astea două le folosesc cel mai des) care au un card simplu cu un cod de bare. Marea șmecherie la aceste carduri este faptul că le pot adăuga într-o aplicație pe telefon (folosesc Stocard) și arăt codul de bare de pe telefon, în loc să car zece mii de cartonașe după mine.

Doar că, există și Maxipet (din nou, or fi și alte companii, dar la ei m-am lovit cel mai recent). Care, Maxipet, îți oferă un card de fidelitate cu bandă magnetică – adică cum sunt cele bancare. Și trebuie să îl ai la tine mereu, ca să mai ocupi niște loc în portofel. Și pe lângă că ai cardul după tine, mai ai și un carton pe care se pun ștampile și acumulezi extra reduceri – because fuck logic; puteau pe baza acelui card să îți înregistreze achizițiile în sistem și să acumulezi mama reducerilor. E 2018, prieteni.

Aș putea zice ceva și despre cafenelele care oferă cartonașe pe care se pune ștampila, dar rămâne pe altă dată.