Cafea bună în Iași

Nu există weekend în care să nu bem cafea în Iași, mai ales acum vara când practic de cum ne trezim până la culcare stăm doar prin oraș. Am selectat mai jos câteva cafenele de care noi ne bucurăm mereu, unde cafeaua este mega delicioasă și personal super friendly. Nu este un top, ci sunt puse în ordine aleatoare. Le recomand pe toate în mod egal.

Leonidas

Leonidas este, de fapt, o ciocolaterie. Doar că, de câteva luni, au investit și în partea de bar. Și-au achiziționat un espressor performant (am pile acolo 😀 ), au adus cafea de origine și au angajat barista dedicat. Rezultatul? Un meniu complet nou de băuturi pe bază de cafea, toate foarte bune. Pe lângă cafeaua bună, aici găsiți ciocolată belgiană (nu are rost să mai zic că e delicioasă) și înghețată foarte gustoasă.

Îi găsiți pe bulevardul Ștefan Cel Mare, vis-a-vis de Banca Națională.

 Status Coffee

Pe oamenii de la Status îi știu de vreo 3 ani, de când lucram la birourile din zona Palas și ei abia deschideau. Au cafea de origine, evident, și oamenii sunt super faini. Îi recomnd pentru o cafea to-go savurată la o plimbare prin grădina Palas.

Sunt localizați sub Auchan, în spatele scărilor rulante.

Coffee Story

O cafenea drăguță, au și locuri la geam pe scaune înalte, pentru zilele ploioase când doriți să petreceți o oră într-un loc cozy și să admirați ce se întâmplă pe afară.

Tot în ansamblul Palas, vis-a-vis de KFC.

Treaz & Nu

De obicei ajungem aici în weekend când dorim și un mic dejun fain. Pe lângă mic dejun și cafea bune, au și o selecție mare de vinuri (apropo, au periodic degustări de vin și evenimentul în sine merită 10/10). Locația este drăguță, dar au și o terasă.

Zona Palas, sus lângă Trumpets.

Fika

Swedish place, nu are rost să mai zic că atunci când intri la ei, seamănă cu pozele din revistele Ikea (in the very best way). Au și ceva gustări bune, iar terasa lor este printre cele mai hispterești din oraș.

Vis-a-vis de Piața Unirii, unde începe bulevardul Ștefan Cel Mare.

The Beginning

Sunt favoriții noștri de pe Copou. Pe lângă cafea faină și barista mișto, mai găsiți și banana bread la ei. De încercat înainte unei plimbări lungi prin parc.

Pe bulevardul Carol I (Copou), înainte de SuperCopou.

 

Cu siguranță mai sunt și alte locuri cu cafea bună în Iași, dar nu le-am încercat noi (atât de des) și nu le putem recomanda. Dar aștept sugestiile voastre și voi completa lista de recomandări.