Merită să mergi la mare în Balcic, Bulgaria?

Pe scurt, DA!

Pe lung, hai să detaliem puțin.

Balcic este la 114km de Constanța și la 60 de km de graniță. Drumul prin Bulgaria este bun și ultima parte oferă niște peisaje cel puțin la nivelul insulelor din Grecia – se merge pe munte, pe coastă, cu vedere către mare.

Stațiunea nu este foarte mare și are câteva plaje cu nisip și șezlonguri. Decente, aș zice. În schimb, la distanțe scurte cu mașina se află câteva plaje destul de mișto (Bendida, Argada, Horos, Kibella, Ikantalak, White Lagoon) și tot aproape de Balcic se află și Albena sau Varna. Apa a fost peste tot curată și mai degrabă aducea a Grecia, decât a litoralul românesc, deși e tot Marea Neagră.

Balcic arată foarte modern – o faleză lungă și foarte bine amenajată, hoteluri noi și impunătoare, curățenie peste tot și multe restaurante pe malul mării.

Nu am mai fost la mare în Bulgaria până anul ăsta și aveam o preconcepție destul de eronată. Din fericire, am întâlnit absolut 100% numai ospătari politicoși, glumeți și mâncare excelentă în toate locurile în care am mâncat. De încercat musai midii în toate combinațiile posibile.

Pe lângă plajă, se mai poate vizita Castelul Reginei Maria care este de fapt o curte imensă dispusă pe mai multe etaje, plină cu flori și alei răcoroase, plus castelul în sine. Merită banii și să vă plimbați vreo două ore pe aici.

Noi am stat doar 3 zile și am fost doar la plajă și la castel. Cu siguranță merită o ședere de o săptămână pentru a explora plajele și celelalte stațiuni.